Fagbutik med dag-til-dag levering i hele Danmark!

Prismatch
+2.640 anmeldelser
Ubegrænset returret
E-mærket webshop

Gæsteindlæg fra DaddyO

Læsetid: ca. 7 minutter.

DaddyO.dk gæster endnu engang bloggen og denne gang byder de på en grundig selvransagelse der tager udgangspunkt i, hvordan de har ændret sig efter de er blevet fædre. Resultatet deler de med os og du kan jo prøve at se, om det passer på din mand – og hvis du er manden, kan du passende se, om det passer på dig.

10 ting der har ændret sig, efter jeg er blevet far

Jeg vidste det jo egentlig godt. Alle sagde det til mig. Så jeg synes egentlig, at jeg var meget godt forberedt. Men det har nu alligevel taget røven på mig, hvor mange ting der har ændret sig, efter jeg er blevet far.

Blogindlægget startede egentlig med at hedde ’5 ting der har ændret sig, efter jeg blev far’. Men da jeg havde skrevet de fem første punkter, kunne jeg tydeligt se, at fem punkter langt fra var fyldestgørende. Der var simpelthen behov for fem punkter yderligere. Der er så mange ting, der har ændret sig.

Min liste indeholder både de større ændringer og de små hverdagsændringer, og er ikke bygget op i nogen som helst form for kronologisk rækkefølge. Det første punkt på listen, er altså hverken det punkt, hvor jeg noterede en ændring først, eller det punkt jeg har ændret mig mest. Det var simpelthen bare, det første jeg kom i tanke om. Det er meget simpelt, og det er sgu nok egentlig bare den meget maskuline tilgang.

1. Min evne til at multitaske

Jeg er udmærket klar over, at kvinder længere har taget patent på evnen til at multitaske. Og før jeg blev far, var jeg da også en elendig til at gøre flere ting samtidig. Men det har ændret sig. Uden at placere mig selv på en piedestal, er jeg nu en fremragende multitasker. Med junior på armen kan jeg lave kaffe, tale med den langhårede og orientere mig på diverse sociale medier. Så jeg kalder altså bullshit, når visse personer (læs. kvinder) fastslår, at vi mænd ikke kan multitaske. Pt. arbejder jeg også på, at kunne holde telefonen mellem øret og skulderen – den teknik mestrer jeg desværre stadig ikke.

2. Jeg er blevet et A-menneske

Teenageudgaven af mig vil sandsynligvis kigge på mig med bedrøvet og trætte øjne og kalde mig et gammelt fjols. Med mine 29 år mistede jeg for mange år siden evnen til at sove hele dagen, hvilket jeg nemt kunne i mine teenageår. Men det er først nu, efter jeg er blevet far, at jeg er blevet et decideret A-menneske. Forstå mig ret, jeg vågner ikke med julelys i øjnene, når junior skriger klokken 05.17. Men når jeg får slæbt min trætte krop ud af sengen, og får gnedet søvnen ud af øjnene og drukket noget kaffe, så er morgener altså fucking fantastiske. Jeg betaler naturligvis for de tidligere morgener i den anden ende, for klokken er da ikke meget mere end 21.30, før jeg begynder at gøre klar til natten. Og det kommer altså til at være ret kritisk i efterårsmånederne, hvor Champions League-kampene tidligst slutter ca. klokken 22.30.

3. Jeg drikker mere kaffe

Punkt nummer tre griber den bold, som nummer to smed op i luften. Jeg har været kaffedrikker i noget der efterhånden ligner 10 år. Men mit behov for kaffe, og den magiske koffein der findes heri, er blevet intensiveret i en sådan grad, at det nu meget vel kan defineres som en decideret afhængighed. Min afhængighed af den brunsorte koffeinfyldte tjærelignende drik har naturligvis grobund i, at min nattesøvn er blevet væsentlig forkortet, efter jeg er blevet far. Jeg fungerer simpelthen ikke længere uden min kaffe.

4. Jeg drikker kold kaffe

Punkt nummer fire spiller videre på den dybe stikning, som punkt nummer tre sendte af sted (jeg håber, at I kan følge med i fodbold terminologien). Jeg har, som nævnt, virkelig brug for min kaffe, men det er meget sjældent, at jeg reelt har tiden til at sætte mig og nyde en kop brun tjære i ro og mag. Som oftest bliver jeg forstyrret af junior, og må derfor tit tage til takke med en halvkold kop kaffe. Førhen var den kolde kaffe blevet hældt ud, men jeg har så meget brug for koffeinen, at den ryger direkte i løgnhalsen.

5. Glæden ved ikke at lave en fucking skid

Tidligere skulle mine weekender gerne være fyldt op med aftaler, så de stod ud i begge ender. Det var lige meget om aftalerne gik ud på dødsdruk, træning, fodbold eller kaffe, bare de var der. Jeg er stadig glad for at være sociale (og gå på dødsdruk), men jeg er altså også svært tilfreds, når jeg går en weekend i møde uden en eneste aftale. Afslapning med junior og den langhårede står meget højt på listen over de ting, jeg elsker allermest.

6. Jeg føler mig succesfuld

Jeg har egentlig altid forestillet mig, at jeg skulle have en vigtig stilling i et eller anden kedelig virksomhed og tjene et godt stykke over en halv million om året, før jeg ville føle mig som en succes. Det var åbenbart den rene indbildning. Det sekund min søn blev født, følte jeg mig ekstremt succesfuld. Jeg aner ikke, om det er det dyriske gen i mig, der fortæller, at det at reproducere sig selv er lig med succes. Faktum er blot at jeg er stolt og føler mig som en succes, når jeg kigger på min familie.

7. Glæden ved dårlige jokes

Den langhårede og mine kammerater vil sandsynligvis mene, at jeg altid har været ufattelig glad for dårlige jokes. Og det kan der vel egentlig godt være et eller andet om. Men jeg synes altså, at min glæde for dårlige jokes har taget til, efter jeg er blevet far. Jeg tror, at det er en far-ting, det der med at fortælle jammerlige dårlige jokes. Men det er altså virkelig fedt. Og det er et af de privilegier man får, når man bliver far. Det er simpelthen tilladt at fortælle vanvittige dårlige jokes. Det er vores ret som fædre.

8. Mit FIFA-niveau er dalet drastisk

Jeg har nok aldrig været et naturtalent. Men jeg var altså efterhånden blevet en rigtig habil FIFA-spiller. Jeg var nået et niveau, som jeg selv var stolt af og som gav respekt i vennekredsen. Men det har godt nok også krævet utallige timer foran skærmen og sindssygt ømme tommelfingre (læs. en af de værste FIFA-skader). Efter jeg er blevet far, har jeg simpelthen ikke haft tiden til at vedligeholde mit (høje) niveau. Og de få gange jeg har spillet, har jeg været usandsynligt ringe – det er virkelig en sørgelig udvikling. Trist, trist, trist.

9. Mit ordforråd er steget eksplosivt

Tigerspring, trøske, ammebrik, ISO-FIX, Voksipose, gulsot osv. Før jeg blev far, havde jeg ingen idé om, at der fandtes så mange ord. Jeg troede egentlig, at mit ordforråd var komplet, men jeg støder stadig jævnligt på ord i babyuniverset, som jeg ikke aner hvad betyder. Mit ordforråd er derfor steget eksplosivt, men det er altså ikke lige de ord, jeg slynger ud, når jeg sidder på en brun bodega og drikker tæt med kammeraterne.

10. Lort, lort og atter lort

Ja, du læste rigtigt. Den langhårede og jeg taler utrolig meget om lort. Altså ikke vores eget lort, men juniors lort. Vi taler om konsistensen, om mængden, om farven, om frekvensen osv. Der går nærmest ikke en dag uden, at vi taler om lort. Jeg havde altså ikke lige forestillet mig, at lort ville blive et af de mest interessante samtaleemner i min hverdag, før jeg blev far.

Relaterede blogindlæg

Pas i delebørnsfamilier - Få styr på reglerne

Af familieadvokat Helene Treschow, Forum Advokater, Havnevej 3, 4000 Roskilde, tlf. dir. +45 4638...

Sommerferien i delebørnsfamilier

Af familieadvokat Helene Treschow, Forum Advokater, Havnevej 3, 4000 Roskilde, tlf. dir. +45 4638...

Krea Sansegynge ophæng

Har du allerede en Krea Sansegynge og er på udkig efter et perfekt ophæng? Så er du netop kommet ...

Kommentarer

Vær opmærksom på, at alle kommentarer skal godkendes inden de lægges online.

Produktet blev tilføjet til din kurv

OBS: Du er tæt på gratis fragt Køb for 49,00 kr mere og få gratis fragt, og spar 49,00 kr
Fedt! Du får gratis fragt på din ordre Du kan vælge gratis levering af din bestilling
Tag et kig på disse produkter:
Din kurv (0) Produkter: Levering: Total inkl. levering: 49,00 kr 49,00 kr